Herontwikkelingsproject

De Jonkheer

  • OpdrachtgeverOntwikkelingsmaatschappij Het Gebouw C.V., Parochiebestuur H. Michaël
  • ProjectteamVidès, De Wit architecten, Pieters bouwtechniek, Nieman raadgevende ingenieurs, Atrivé, Bouwonderneming Huurdeman, M&A milieukundig adviesbureau, Van Steenis Geodesie, Fugro Geoservices, De koning makelaars, Reinerie garantiemakelaars.
  • ProjectomschrijvingHerontwikkeling sociaal cultureel centrum.
  • Krantenartikelen

Als eigenaar van het leegstaande dorpshuis van Schalkwijk staat parochiebestuur H. Michaël voor een belangrijke keuze: het perceel met opstal via een makelaar verkopen, óf zelf een partij kiezen. Bedoeling is om de locatie middenin het dorp een maatschappelijke bestemming te geven en vervolgens te verkopen.

Het parochiebestuur kiest voor het laatste en benadert Vidès.
Na een aantal vooroverleggen ondertekent Vidès een samenwerkingsovereenkomst met het parochiebestuur . Vervolgens start Vidès met een marktonderzoek en volgen gesprekken met dorpsbewoners.

Daarna maken we een quick scan van de locatie, inclusief schetsontwerp. Het ontwerp bestaat uit een appartementengebouw met 10 gelijkvloerse en betaalbare woningen voor senioren. Het ontwerp geeft een knipoog naar het ontwerp van het voormalige dorpsgebouw. Tijdens een klankbordsessie presenteren we het ontwerp aan de dorpsbewoners en omliggende buren. Na enkele aanpassingen aan het plan starten we het gemeentelijk traject. Na verschillende overleggen gaat de gemeente akkoord met de voorgenomen ontwikkeling.

We werken het ontwerp in het bouwteam met de aannemer uit en dienen de omgevingsvergunning in. Daarna volgt een verkoopavond in de door ons ontwikkelde JOINN!-locatie.

De grond wordt via Vidès aan de kopers geleverd middels een ABC-levering. De sloop van het 100 jaar oude dorpshuis luiden we feestelijk in. Vervolgens starten we met de bouw die uiteindelijk 11 maanden duurt. Eind 2018 leveren we de 10 appartementen op aan de toekomstige bewoners van dit nieuwe appartementencomplex.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"4500","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}