Transformatieproject

Wonen op Het Spoor

  • OpdrachtgeverOntwikkelingsmaatschappij Het Spoor B.V.
  • ProjectteamTransformatie naar appartementen en werkunits.
  • ProjectomschrijvingTransformatie kantoorvilla (1700m2) naar 20 starterswoningen en 4 kantoorunits voor MKB ondernemers?
  • Project Websitewww.wonenophetspoor.nl
  • Krantenartikelen

De kantoorvilla aan Het Spoor 40-60 staat na een faillissement van de vorige eigenaar/gebruiker al enige tijd leeg. De leegstaande locatie wordt aan Vidès aangeboden en na een rondleiding beginnen we met een quickscan om te bepalen of de locatie in potentie geschikt is voor een transformatie. Naar aanleiding van markt- en locatieonderzoek kiezen we voor de starter als doelgroep. In totaal kunnen we er 24 wooneenheden bouwen.

Zowel de ontwerptechnische als financiële haalbaarheid blijkt al snel. We werken het initiatief verder uit en we gaan in gesprek met de gemeente. Na uitgebreid overleg is deze bereid om haar medewerking aan het initiatief te verlenen, mits de ‘werkfunctie’ binnen het plan wel wordt gehandhaafd. Van de 24 woonappartementen worden er 8 bestemd tot woon-/ werkunits en 4 tot kantoorunits voor startende ondernemers.

Omdat kantoortransformaties in 2012 nog zeldzaam zijn, wordt het transformatieproject actief gevolgd en ondersteund door de provincie Utrecht.

LEAN-methodiek

Op basis van het plan van aanpak en de open kostenbegroting selecteren we vooraf één hoofdaannemer. We sluiten een bouwteamovereenkomst met bouwonderneming Van Bekkum. Samen doorlopen we de voorbereidingsperiode middels de LEAN-methodiek.

Vervolgens organiseren we een verkoopavond in het Houtense theater. Daarmee starten we de verkoop definitief.

Vidès neemt de rol van verkopend makelaar op zich en al vóór de start van de bouw zijn alle woon- en werkunits verkocht. Ook verzorgen wij de bouwdirectie. Alle units leveren wij op aan de kopers na een bouwtijd van 8 maanden.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"4500","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","rtl":"false"}